Træning for voksne

For dig der ønsker at deltage i fællestræning for voksne (min. 16 år) i Aalborg Mountainbikeklub, finder du her en oversigt over hvilke træningstilbud vi har at byde på. 

I AMK har vi fokus på et godt træningsmiljø og god klubånd, der vil træninger der slutter af med kaffe/kage og nogen gange griller vi pølser og drikker en sodavand, så der er også masser af hygge i AMK. Fællestræningen for voksne i Aalborg Mountainbikeklub er udelukkende drevet af frivillige kræfter på frivilligt initiativ.

Alle klubbens træninger bliver slået op i en lukket Facebook gruppe for medlemmer af klubben: https://www.facebook.com/groups/373842804263916.

Vi har en lukket gruppe kun for medlemmer og forældre til B/U rytttere, hvor vigtig information bliver lagt op

 https://www.facebook.com/groups/165461225687360, så anmod om at blive medlem af begge grupper, når du har betalt kontingent.

Er du nyt kommende medlem og ønsker at prøve at træne med i AMK, har du muligheden for gratis prøvetræninger ca 2-3 gange, før du melder dig ind. Tag kontakt til Karina Krogh (27144268) fra bestyrelsen, hun kan også findes på mail info@amk.dk. Her har du mulighed for at høre om tid og sted for træning på de forskellige hold. Hun vil forsøge efter bedste evne, at placere dig på det træningstilbud, der giver mest mening at deltage på, alt efter niveau og hvad man gerne vil køre.

Basis og begyndertræning

Tidspunkt: 18.00-19.00 fra april til juni.
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Begyndere
Ansvarlige: Daniel Friis, Kasper Harboe, Claus Nielsen, Nanna, Rikke og Karina Krogh

Helt ny på MTB? og skal du godt i gang på MTB, så anbefaler vi stærkt, at du deltager på vores basisforløb, når sæsonen starter i foråret, samt at du derudover kommer på cyklen mindst en gang mere  ugentligt. Tilbuddet gælder også ryttere som har lyst til at lege og finpudse sine basis færdigheder på ens cykel. 
Selvom de fleste har kørt cykel i mange år, så skal man være indstillet på at give den en skalle, da det vil tage tid at opbygge teknik og form, men så får du det også hurtigt sjovt på din cykel. 
Faktisk vil vi vove den påstand, at du med lidt indsats efter meget kort tid, vil have enormt svært ved kun at holde dig til at komme på cyklen en gang om ugen.

Kom og snak og kør med på vores basis begyndertræninger, så hjælper vi dig sikkert ud på sporet.
 
Vil du vide mere om at komme godt i gang på MTB, kan vi anbefale at besøge DGIs guide her: https://www.dgi.dk/cykling/cykling/discipliner-og-aktiviteter/mtb/artikler/kom-godt-i-gang-med-mtb

 

Mandags Motion

Tidspunkt: 17.00-18:30/19.00 Året rundt
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Letøvede og øvede 
Ansvarlige: Anita Taagaard.

Indhold:

Om mandagen er der plads til alle, hvor alle niveauer har mulighed for at udvikle sig.
Her er det vigtigt at have det sjovt sammen, og samtidig blive dygtigere til at køre MTB. Ved mange fremmødte deles der ind i passende hold.
Der køres i et jævnt tempo, hvor der altid samles op på passende steder, så ingen bliver efterladt alene.
Vi vil forsøge at få en gæsteinstruktør til at undervise i teknik et par gange i løbet af sæsonen, ellers henvises der til Mandags basis teknik eller onsdags tekniktræning.
Alle kan deltage, lige fra ung til ældre. 
Der kan blive lavet ændringer i træningsstederne, bl.a. hvis sporerne er medtaget efter regn/sne, så orienter dig altid på dagen før træningen, om der er sket ændringer.

Der køres året rundt.

Motionsintervaller

Tidspunkt: Bliver slået op ad hoc.. 
Sted: Bliver annonceret i klubbens Facebookgruppe AMK Seniortræning
Målgruppe: let øvede og øvede 
Ansvarlige: Steffen Holbæk, Henrik Vinther, Frank Grønbæk og Emma Lyngholm

Indhold:
Intervaltræning er hvor der køres på en eller flere rundstrækninger i intervaller, med den intensitet du kan klare. Intervallerne kan have en varighed fra 5 minutter og op til 30 minutter. At køre intervaller er krævende og man skal have lidt overskud på cyklen. 

Der trænes på Zwift om vinteren.

Licensintervaller

Tidspunkt: Tirsdag kl. 17.00-18.30
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Meget øvede
Ansvarlige: Peter Thidemann

Indhold:
Intensiv træning, hvor der køres på en eller flere rundstrækninger i intervaller med høj intensitet. Intervallerne kan have en varighed fra 5 minutter og op til 30 minutter. Foruden opvarmninger er køretiden ca. 45 minutter. Nogle gange vil intervallerne også suppleres med bakkespurter.

Onsdags Teknik og turkørsel

Tidspunkt: Onsdage kl. 18.00-20.00 fra april til oktober
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Let øvede, øvede og meget øvet. 
Ansvarlige: Esben Schytte, Martin Heltborg, Michael Weiss, Valentino, Kasper Harboe, Mary Ann, Nina Hjort, Martin P. og Søren Frandsen  

Indhold:  
Onsdagstræning er for dig som er letøvet og øvet, dvs. at man er tryg ved at køre på røde spor med drops, rockgarden osv. eller hvis du har lyst til at køre en tur med andre i forskellige niveauer eller til at lege og øve teknik. Vi vil forsøge at dele træningen op på følgende måde; basis træning, som består af en variation af teknik, leg og turkørsel, vi vil have træninger med fokuspunkter som hop, drop, sving, opkørsler, flow osv. i løbet af sæsonen. hvor vi komme til at lave træninger på loops, så man har rig mulighed for at udvikle sine færdigheder, når der trænes med gentagelser. Der vil blive slået træninger op som kræver et vist teknisk niveau, hvor ikke alle kan deltage, men så er man velkommen til at selv samle en gruppe og øve teknik eller cykle en tur.

Henover vinteren, vil der blive kørt hhv. bakketræninger på asfalt og skovstier eller spontan turkørsel. men dette er uofficiel, men blive slået op i Fb grupper 

Torsdagstrail

Tidspunkt: Torsdag kl. 17.00-18.00 + 18.00-20.00 (3 timer) året rundt
Sted: Bliver annonceret i klubbens Facebookgruppe AMK Seniortræning
Målgruppe: Øvede - Meget øvet
Ansvarlig: Jan Ellesgaard og Lone Øhlenschlæger

Indhold: Træningen er for dem som gerne vil køre mere trail/enduro,men også for tekniske xc kørere, der vil blive trænet på tekniske features 2-3 stk pr træning, hvor man vil blive det op i hold, hvor man skiftes til at kigge linjer osv og derefter selv køre. der vil være mulighed for at øve dine skills som bunnyhop, hop, drop, sving osv. til denne træning anbefales der, at man kører med knæbeskyttere, rygskjold, og dropperpost monteret på cyklen, men det er ikke et krav, og tag gerne varmere tøj på. Træningen er delt i to segmenter, den første time køres der almindelig tur på sporet for at få varmet kroppen op, og de sidste to timer vil der blive øvet køreteknik.

Søndagstur

Tidspunkt: Udvalgte søndage året rundt
Sted: Bliver annonceret i klubbens Facebookgruppe AMK Seniortræning
Målgruppe: Alle 
Ansvarlig: Søren Frandsen, Kasper Harboe, Martin Heltborg, Valentino og Rikke

Indhold: Turen slåes op som en fælles tur, som kan deles op efter niveau, hvis der er nok til det og behov for det. Det kan både være ture ud af lokalområdet og i nær området. Vi forsøger at lave minimum 4 dagsture på spor rundt om i DK

 

Er du begynder eller øvet?
Er du i tvivl, om du er begynder eller øvet? Her er en definition af de forskellige niveauer.

Begynder:
Du har lige fået en MTB og har kun kørt enkelte ture på den, og ikke har styr på din basis teknik. Du holder dig mest til grønne og blå spor

Let øvet:
Du har kørt en del ture på MTB og føler dig tryg ved at færdes i både Kongshøj og Poulstrup. De sorte sløjfer i Poulstrup og de svære sektioner i kongshøj springer du dog over. Du kører mest på blå spor, men kører de røde sløjfer
Øvet:
Du har helt styr på Kongshøj, Poulstrup og tildels Lundby. Du kører alle røde spor og sløjfer.
Meget øvet:
Du er fortrolig med sorte nedkørsler i f.eks. Lundby og Rold, og har styr på teknikken og kondien er i topklasse. Du kører alle farver af spor. 

Spor inddeling 

Grøn spor. Lette mtb spor og grusveje. Blå spor. singletrack spor med små drops og rødder. Røde spor. Singletrack med større drops, rødder, hop og svære sektioner. Sorte spor. Her kan du ikke forvente at alt kan køres med jordkontakt, og der stilles krav til færdigheder. Orange spor.  DH spor og er af stor sværhedsgrad og bør ikke køres før man mestre sorte spor.

Andre tilbud
Udover de faste træningstilbud er der Søndagstur udvalget, som arrangere dagsture hvor vi besøger andre spor i danmark. AMK har også et aktivitets udvalg, som laver nogle socialrides hen over sæsonen, hvor der bliver kørt på lidt mere lokal kendte spor, men hvor det er det sociale der er i højsædet. AMK tager også til div. cykelløb i hele Danmark, så der er masser af muligheder for at komme ud at køre nogle cykleløb, med klubkammerater. 

Har du forslag til nye tiltag?
I forlængelse af ovennævnte er nye tiltag særdeles velkomne! Så hvis der fx er et par stykker i klubben, der ønsker at stå for turtræning eller intervaltræning hver lørdag formiddag eller holde cykelværksted en hverdagsaften eller noget helt fjerde, så er der intet, der vil stå i vejen for dette. Det er bare med at byde ind! Sådan er det at være med i Aalborg Mountainbikeklub.