Træning for voksne

For dig der ønsker at deltage i fællestræning for voksne (min. 16 år) i Aalborg Mountainbikeklub, finder du her en oversigt over hvilke træningstilbud vi har at byde på. 

Fællestræningen for voksne i Aalborg Mountainbikeklub er udelukkende drevet af frivillige kræfter på frivilligt initiativ. Alle klubbens træninger bliver slået op i en lukket Facebookgruppe for medlemmer af klubben: https://www.facebook.com/groups/373842804263916.

vi har en lukket Gruppe kun for medlemmer hvor vigtig information kommer op https://www.facebook.com/groups/165461225687360. så anmod om begge grupper når du har betalt kontigent.

Er du nyt kommende medlem og ønsker at prøve at træne med i AMK, har du muligheden for 3-4 gange at træne med, før du melder dig ind.

Tag kontakt til Esben Schytte (40866746) fra bestyrelsen for at høre om tid og sted for træning på de forskellige hold.

Mandags Motions og Mandag basis begynder træning

Tidspunkt: 17.30-19.30 
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Begynder og letøvede
Ansvarlige: Karina krogh og Anita Taagaard

Indhold:
Der vil blive tilbudt en blanding af sporkørsel, turkørsel samt ca. 1 gang om måneden vil vi forsøge at få en instruktør med, som vil undervise i teknik, hvilket bl.a. kan være bremseteknik, hop/drop, sving, grundposition samt op- og nedkørsler.
Der vil være plads til ALLE, også helt nybegyndere. Er der behov for det, deler vi os på dagen op i 2 grupper, så der også er mulighed for at køre lidt stærkere.
Der vil blive lagt vægt på at alle får en god oplevelse, da det sociale på disse ture bliver vægtet meget højt.

Begynder basis er for dig som der er helt ny eller blot kørt nogle gange, eller bare til dig som vil have opfrisket de basale teknikker, vi træner samme sted som mandags motion, men bliver slået op for sig selv på AMK senior træning på fb. (mere info kommer efter standerhejsning)

 

Teknik og turkørsel

Tidspunkt: Onsdage kl. 18.00-20.00 fra april til oktober
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Let øvede og øvede
Ansvarlige: Esben Schytte, Martin Heltborg, Michael Weiss, Karina Krogh, Frank Grønbæk, Valentino. 

Indhold:  
Onsdagstræning er for dig som er letøvet og øvet og har lyst til at køre en tur med andre i forskellige niveauer eller lyst til at lege og øve teknik. Vi vil dele træningen op på følgende måde; basis træning, som består af en variation af teknik, leg og turkørsel, vi vil have træninger med fokuspunkter som hop, drop, sving, opkørsler, flow osv. i løbet af sæsonen. hvor vi komme til at lave træninger på loops ,så man har rig mulighed for at udvikle sine færdigheder når der trænes med gentagelser.. Der vil blive slået træninger op som kræver et vist teknisk niveau, hvor alle ikke kan deltage, men så er man velkommen til at selv samle en gruppe og øve teknik eller cykle en tur.

Licensintervaller

Tidspunkt: Tirsdag kl. 17.00-18.30 
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Meget øvede
Ansvarlige: Peter Thidemann

Indhold:
Intensiv træning, hvor der køres på en eller flere rundstrækninger i intervaller med høj intensitet. Intervallerne kan have en varighed fra 5 minutter og op til 30 minutter. Foruden opvarmninger er køretiden ca. 45 minutter. Nogle gange vil intervallerne også suppleres med bakkespurter.

Motionsintervaller

Tidspunkt: Tirsdag kl. 18.30-20.00 
Sted: Bliver annonceret i klubbens Facebookgruppe AMK Seniortræning
Målgruppe: Alle 
Ansvarlige: Juliane Frydenlund, Steffen Holbæk, Henrik Vinther og Emma Lyngholm

Indhold:
Intervaltræning for alle, hvor der køres på en eller flere rundstrækninger i intervaller med den intensitet du kan klare. Intervallerne kan have en varighed fra 5 minutter og op til 30 minutter.  

Torsdagstrail

Tidspunkt: Torsdag kl. 17.00 -18.00 + 18.00 - 20.00 (3 timer)
Sted: Bliver annonceret i klubbens Facebookgruppe AMK Seniortræning
Målgruppe: Øvede - Meget øvet
Ansvarlig: Jan Ellesgaard

Indhold:  Træningen er for dem som gerne vil køre mere trail/enduro,men også for tekniske xc kørere, der vil blive trænet på tekniske features 2-3 stk pr træning, hvor man vil blive det op i hold, hvor man skiftes til at kigge linjer osv og derefter selv køre. der vil være mulighed for at øve dine skills som bunnyhop, hop, drop, sving osv. til denne træning anbefales der, at man kører med knæbeskyttere, rygskjold, og dropperpost monteret på cyklen, men det er ikke et krav, og tag gerne varmere tøj på. Træningen er delt i to segmenter, den første time køres der almindelig tur på sporet for at få varmet kroppen op, og de sidste to vil der blive øvet køreteknik.

 

Er du begynder eller øvet?
Er du i tvivl, om du er begynder eller øvet? Her er en definition af de forskellige niveauer.

Begynder:
Du har lige fået en MTB og har kun kørt enkelte ture på den, og ikke har styr på din basis teknik.
Let øvet:
Du har kørt en del ture på MTB og føler dig tryg ved at færdes i både Kongshøj og Poulstrup. De sorte sløjfer i Poulstrup og de svære sektioner i kongshøj springer du dog over.
Øvet:
Du har helt styr på Kongshøj, Poulstrup og tildels Lundby
Meget øvet:
Du er fortrolig med sorte nedkørsler i f.eks. Lundby og Rold, og har styr på teknikken og kondien er i topklasse

Andre tilbud
Udover de faste træningstilbud er der rig mulighed for at benytte forummet til at arrangere og aftale ture og træning fra dag til dag.
"Men hvad så med dedikeret tekniktræning for dem der ikke længere er begyndere?", "og hvad med en fast intervaltræning mere i løbet af ugen?" og endeligt "var det ikke også en god idé med permanent turtræning i weekenden?". Jo bestemt! Men som skrevet i toppen er den faste fællestræningen også drevet på frivilligt initiativ. Så at der er turtræning om torsdagen skyldes at der er nogen i klubben, som har valgt at stå for turtræning om torsdagen og de er flinke at annoncere det på forummet hver uge. Det samme er tilfældet for begyndertræning og intervaltræning.

Har du forslag til nye tiltag?
I forlængelse af ovennævnte er nye tiltag særdeles velkomne! Så hvis der fx er et par stykker i klubben, der ønsker at stå for turtræning eller intervaltræning hver lørdag formiddag eller holde cykelværksted en hverdagsaften eller noget helt fjerde, så er der ingen, der vil stå i vejen for dette. Det er bare med at byde ind! Sådan er det at være med i Aalborg Mountainbikeklub.