Træning for voksne

For dig der ønsker at deltage i fællestræning for voksne (min. 16 år) i Aalborg Mountainbikeklub, finder du her en oversigt over hvilke træningstilbud vi har at byde på. 

Fællestræningen for voksne i Aalborg Mountainbikeklub er udelukkende drevet af frivillige kræfter på frivilligt initiativ. Alle klubbens træninger bliver slået op i en lukket Facebookgruppe for medlemmer af klubben: https://www.facebook.com/groups/373842804263916.

Vi har en lukket gruppe kun for medlemmer, hvor vigtig information kommer op https://www.facebook.com/groups/165461225687360, så anmod om begge grupper, når du har betalt kontingent.

Er du nyt kommende medlem og ønsker at prøve at træne med i AMK, har du muligheden for 2-3 gange at træne med, før du melder dig ind.

Tag kontakt til Esben Schytte (40866746) fra bestyrelsen, for at høre om tid og sted for træning på de forskellige hold. Han vil forsøge efter bedste evne, at placere dig på det hold, der giver mest mening at deltage på, alt efter niveau og hvad man gerne vil køre.

Basis begyndertræning

Tidspunkt: 17.00 - 19.00
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Begyndere
Ansvarlige: Daniel Friis, Rikke Paludan, Claus Nielsen, Karina Krogh

Helt ny på MTB?

Skal du godt i gang på MTB, så anbefaler vi stærkt, at du deltager på vores begynderforløb, når sæsonen starter i foråret, samt at du kommer på cyklen mindst en gang ugentligt. 
Selvom de fleste har kørt cykel i mange år, så skal man være indstillet på at give den en skalle, da det vil tage tid at opbygge teknik og form, men så får du det også hurtigt sjovt på din cykel. 
Faktisk vil vi vove den påstand, at du med lidt indsats efter meget kort tid, vil have enormt svært ved kun at holde dig til at komme på cyklen en gang om ugen😜

Kom og snak og kør med på vores begyndertræninger, så hjælper vi dig på sporet.
 
Vil du vide mere om at komme godt i gang på MTB kan vi anbefale at besøge DGIs guide her: 

https://www.dgi.dk/cykling/cykling/discipliner-og-aktiviteter/mtb/artikler/kom-godt-i-gang-med-mtb

Mandags Motion

Tidspunkt: 17.00 - 19.00
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Begynder og letøvede
Ansvarlige: Anita Taagaard

Indhold:

Om mandagen er der plads til alle, hvor både nybegyndere, og mere garvede ryttere kan få mulighed for at udvikle sig. Her er det vigtigt at have det sjovt sammen, og samtidig blive dygtigere til at køre MTB. Ved mange fremmødte deles der ind i passende hold. Der køres i et jævnt tempo, hvor der altid samles op på passende steder, så ingen bliver efterladt alene. Ca. 1 gang om måneden vil vi forsøge at få en gæsteinstruktør, som vil undervise i teknik, Som på alle andre hold i AMK, har mandagsmotions holdet fokus på sammenhold og et godt klubmiljø. Du kan forvente at komme glad hjem, og med et smil på læben fra hver træning. Der er ofte hygge med kage eller andet efter endt træning. Alle kan deltage, lige fra ung til ældre. Der kan blive lavet ændringer i træningsstederne, bl.a. hvis sporerne er medtaget efter regn/sne, så orienter dig altid på dagen før træningen, om der er sket ændringer.

Motionsintervaller

Tidspunkt: Tirsdag kl. 18.30-20.00 
Sted: Bliver annonceret i klubbens Facebookgruppe AMK Seniortræning
Målgruppe: Alle 
Ansvarlige: Steffen Holbæk, Henrik Vinther, Frank Grønbæk og Emma Lyngholm

Indhold:
Intervaltræning for alle, hvor der køres på en eller flere rundstrækninger i intervaller, med den intensitet du kan klare. Intervallerne kan have en varighed fra 5 minutter og op til 30 minutter. 

Licensintervaller

Tidspunkt: Tirsdag kl. 17.00-18.30 
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Meget øvede
Ansvarlige: Peter Thidemann

Indhold:
Intensiv træning, hvor der køres på en eller flere rundstrækninger i intervaller med høj intensitet. Intervallerne kan have en varighed fra 5 minutter og op til 30 minutter. Foruden opvarmninger er køretiden ca. 45 minutter. Nogle gange vil intervallerne også suppleres med bakkespurter.

 

Onsdags Teknik og turkørsel

Tidspunkt: Onsdage kl. 18.00-20.00 fra april til oktober
Sted: Bliver annonceret i Facebookgruppen AMK Seniortræning
Målgruppe: Let øvede, øvede og meget øvet. 
Ansvarlige: Esben Schytte, Martin Heltborg, Michael Weiss, Karina Krogh, Frank Grønbæk, Valentino, Mary Ann og Søren Frandsen  

Indhold:  
Onsdagstræning er for dig som er letøvet og øvet, dvs. at man er tryg ved at køre på røde spor med drops, rockgarden osv. eller hvis du har lyst til at køre en tur med andre i forskellige niveauer eller til at lege og øve teknik. Vi vil forsøge at dele træningen op på følgende måde; basis træning, som består af en variation af teknik, leg og turkørsel, vi vil have træninger med fokuspunkter som hop, drop, sving, opkørsler, flow osv. i løbet af sæsonen. hvor vi komme til at lave træninger på loops, så man har rig mulighed for at udvikle sine færdigheder, når der trænes med gentagelser. Der vil blive slået træninger op som kræver et vist teknisk niveau, hvor alle ikke kan deltage, men så er man velkommen til at selv samle en gruppe og øve teknik eller cykle en tur.

 

Torsdagstrail

Tidspunkt: Torsdag kl. 17.00 -18.00 + 18.00 - 20.00 (3 timer)
Sted: Bliver annonceret i klubbens Facebookgruppe AMK Seniortræning
Målgruppe: Øvede - Meget øvet
Ansvarlig: Jan Ellesgaard

Indhold: Træningen er for dem som gerne vil køre mere trail/enduro,men også for tekniske xc kørere, der vil blive trænet på tekniske features 2-3 stk pr træning, hvor man vil blive det op i hold, hvor man skiftes til at kigge linjer osv og derefter selv køre. der vil være mulighed for at øve dine skills som bunnyhop, hop, drop, sving osv. til denne træning anbefales der, at man kører med knæbeskyttere, rygskjold, og dropperpost monteret på cyklen, men det er ikke et krav, og tag gerne varmere tøj på. Træningen er delt i to segmenter, den første time køres der almindelig tur på sporet for at få varmet kroppen op, og de sidste to vil der blive øvet køreteknik.

 

Er du begynder eller øvet?
Er du i tvivl, om du er begynder eller øvet? Her er en definition af de forskellige niveauer.

Begynder:
Du har lige fået en MTB og har kun kørt enkelte ture på den, og ikke har styr på din basis teknik.
Let øvet:
Du har kørt en del ture på MTB og føler dig tryg ved at færdes i både Kongshøj og Poulstrup. De sorte sløjfer i Poulstrup og de svære sektioner i kongshøj springer du dog over.
Øvet:
Du har helt styr på Kongshøj, Poulstrup og tildels Lundby
Meget øvet:
Du er fortrolig med sorte nedkørsler i f.eks. Lundby og Rold, og har styr på teknikken og kondien er i topklasse

Andre tilbud
Udover de faste træningstilbud er der rig mulighed for at benytte forummet til at arrangere og aftale ture og træning fra dag til dag.
"Men hvad så med dedikeret tekniktræning for dem der ikke længere er begyndere?", "og hvad med en fast intervaltræning mere i løbet af ugen?" og endeligt "var det ikke også en god idé med permanent turtræning i weekenden?". Jo bestemt! Men som skrevet i toppen er den faste fællestræningen også drevet på frivilligt initiativ. Så at der er turtræning om torsdagen skyldes at der er nogen i klubben, som har valgt at stå for turtræning om torsdagen og de er flinke at annoncere det på forummet hver uge. Det samme er tilfældet for begyndertræning og intervaltræning.

Har du forslag til nye tiltag?
I forlængelse af ovennævnte er nye tiltag særdeles velkomne! Så hvis der fx er et par stykker i klubben, der ønsker at stå for turtræning eller intervaltræning hver lørdag formiddag eller holde cykelværksted en hverdagsaften eller noget helt fjerde, så er der ingen, der vil stå i vejen for dette. Det er bare med at byde ind! Sådan er det at være med i Aalborg Mountainbikeklub.