Hvad er Aalborg Mountainbikeklub?

Aalborg Mountainbikeklub er en cykelklub med 100% fokus på terræncykling - dvs. mountainbike og cyklecross. Klubben har ca. 170 medlemmer. Vi er den eneste MTB-klub i Aalborg området, der hører under DCU. Vi træner flere gange om ugen hele året rundt, primært i Kongshøj. Poulstrup og Lundby Bakker, der er både plads til motionister og ambitiøse ryttere i alle aldre. Du kan læse mere om de forskellige træningsmuligheder her: Træningsmuligheder

Du kan se mere om de MTB-ruter vi benytter her: MTB-ruter

Vi deltager i mange MTB-løb rundt om i landet, både motionsløb og licensløb, og som oftest arrangeres fælleskørsel i forbindelse hermed.

Træning og cykelløb er en stor del af klubbens aktiviteter, men vi gør også en indsats for at styrke det sociale samvær. Vi afholder bl.a. klubaftener med foredrag om relevante mountainbike-emner, hyggesnak eller planlægning af sæsonens træning. Engang imellem spiser vi kage, pølser eller lignende og bytter røverhistorier efter træning. Derudover laver vi forskellige ikke-sportslige arrangementer i løbet af året som f.eks. sommerfest og julefrokost.

Aalborg Mountainbikeklub er drevet på frivillig basis, og derfor afhænger alle klubaktiviteter af frivillige kræfter. Vi forventer, at alle medlemmer på én eller anden måde bidrager aktivt til klubben. Det kan f.eks. være at hjælpe med at afvikle løb, blive en del af en trænergruppe, arrangere klubaktiviteter mm. Mulighederne er mange!

I Aalborg Mountainbikeklub tager vi kraftigt afstand fra doping!

Visionen er at skabe en af Nordjyllands bedste idrætsklubber og samtidig gøre Aalborg Mountainbikeklub til en magtfaktor indenfor cykelsporten i Danmark.

Målet er at skabe rammerne for et mountainbike miljø, hvor der er plads til både bredden og eliten indenfor mountainbike og cyklecross, samt at skabe en sund og harmonisk ånd i klubben.

Bliv medlem af Aalborg Mountainbikeklub

Overvejer du om det at køre i en cykelklub er noget for dig, så læs videre her:

Det er tilladt at møde op til Aalborg Mountainbikeklubs fællestræninger et par gange uden at være medlem. På den måde kan du se, om det er noget for dig at køre intervaller, øve starter, teknik træning, turkørsel og hvad vi ellers finder på.

Vores fællestræninger bliver annonceret i en lukket Facebookgruppe for klubbens medlemmer, men du er altid velkommen til at tage kontakt til Esben Schytte fra bestyrelsen, hvis du er interesseret i at træne med, inden du melder dig ind. 

Vores mødesteder kan ses her. Hvis du ikke er kendt i områderne, så kan du skrive på forum at du gerne vil følges med nogle andre derud og aftal et sted at mødes. Langt størstedelen af klubbens medlemmer cykler til og fra skoven, det er hyggeligt og god opvarmning, men det er selvfølgelig også tilladt at smide cyklen bag på bilen.

Når du har kørt med 2-3 måske 4 gange, så ved du helt sikkert, om det er noget for dig at være en del af det fantastiske fællesskab, som vi har i klubben, og så er det bare med at melde sig ind.

Du kan læse meget mere om vores træning her.

Mountainbike på alle niveauer for både drenge, piger, mænd og kvinder

Fordelene ved at være medlem af Aalborg Mountainbikeklub

Aalborg Mountainbikeklub er drevet på 100% frivillig basis, og derfor afhænger alle klubaktiviteter af frivillige kræfter. Vi forventer, at du som medlem på én eller anden måde bidrager aktivt til klubben. Men som udgangspunkt er der følgende tilbud:

Vi ses på sporet!